Copiii conceputi in vitro sunt mai inalti
 

Conform unui studiu realizat in New Zealand, copiii nascuti ca rezultat al fertilizarii in vitro par a fi mai inalti decat cei conceputi pe cale naturala.

Desi fertilizarea in vitro a aparut acum 30 de ani, majoritatea cercetarilor s-au bazat mai mult pe sarcina si problemele neonatale, decat pe copiii scolari conceputi in vitro deoarece acesti bebelusi au aparent, mai putine probleme, spune Dr. Wayne S. Cutfield.

"Acestia sunt niste copii sanatosi si puternici ca bebelusi", spune el.

Cutfield si colegii sai de la Universitatea din Auckland au studiat copii conceputi in vitro cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani, nascuti la termen. Studiul lor a inclus 69 de copii conceputi in vitro si 71 de copii conceputi natural.


Dupa calcularea inaltimii parintilor, s-a observat ca cei mai inalti cu 3 centimetri sunt copiii conceputi in vitro, conform studiilor aparute in Jurnalul de Endocrinologie Clinica si Metabolism.

In acest studiu, se sugereaza de asemenea ca profilul hormonal si metabolismul lipidic sunt usor alterate in cazul copiilor conceputi in vitro. "Am descoperit diferentele, iar acestea sunt mai degraba subtile si nu evidente", spune Cutfield.

Bazat pe aceste dovezi, el presupune ca diferentele identificate pana acum nu se vor deteriora pe masura ce copiii vor creste. In acest moment, echipa de cercetatori investigheaza si efectul altor manipulari artificiale, precum folosirea embrionilor congel

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul