Copiii astmatici au un nou tratament
 
Copiii astmatici au acum posibilitatea de a-si preveni atacurile de astm cu ajutorul lui Asmanezx Twisthaler, un steroid inhalator pentru copiii cu varsta minima de 4 ani.

In martie 2005, acest inhalator a fost aprobat pentru prevenirea atacurilor de astm in randul adultilor si a copiilor cu varste peste 12 ani. Noua doza aprobata pentru copiii cu varste mai mici de 4 ani reprezinta jumatate din doza unui adult.

Astmul reprezinta o afectiune cronica in randul a mai multor copii, este responsabil de cele 1 milion de vizite anuale la urgenta.

Medicamentul nu prezinta un carburant, insa se poate inhala in momentul in care persoana respectiva isi introduce inhalatorul in gura si respira.


Ca si alti inhalatori corticosteroizi, Asmanex are posibile efecte adverse, printre care se numara infectiile fungice la nivel bucal, afecteaza rata de crestere a copilului, creste riscul de glaucom sau cataracte.

Cele mai intalnite efecte secundare intalnite au fost durerile de cap, de gat, infectii respiratorii, probleme digestive, dureri musculare si dureri de spate.

Laura Moise

Redactor Copilul.ro

6 F

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul