Copiii abuzati verbal au probleme de comunicare ca adulti
 

Copiii mici care sunt abuzati verbal pot suferi ulterior de probleme in ceea ce priveste capacitatea creierului de a procesa limbajul, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori din Statele Unite. Noile descoperiri ilustreaza gravitatea acestui tip de abuz si ar trebui sa incurajeze actiunile de combatere a acestuia.

Tomografiile creierilor copiilor studiati au scos la iveala faptul ca cei care fusesera abuzati verbal in copilarie aveau cu 10% mai putina materie cenusie in partea creierului asociata limbajului, lobul temporal drept. Zona contine o sectiune responsabila cu procesarea auditiva si ajuta la intelegerea tonului vocii. In acest proces este implicat si lobul temporal superior stang asociat intelegerii sintaxei discursului verbal.


In ceea ce priveste "abuzul verbal", expertii l-au definit ca fiind legat de denigrarile si comentariile critice frecvente. Martin Teicher, coordonator al acestui studiu, este de parere ca abuzul verbal poate inhiba dezvoltarea lobului temporal superior, blocand calea hormonilor de crestere care trebuie sa ajunga in aceasta zona.

Citeste tot articolul in: Gandul

22 Ia

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul