Copiii „tipatori”


Se stie ca, de regula, copiii tipa. Entuziasmul copilariei se traduce in glasuri ridicate si foarte rar in soapta. Tocmai de aceea copiii sunt adesea ragusiti. Unii copii tipa mai mult decat altii. Ei bine, copiii tipatori trebuie temperati in strigatele lor continue pentru a nu se pricopsi cu noduli vocali.

Parintii trebuie sa-i observe pe copii si cand adorm si, cand apare o modificare de voce, sa mearga la medic pentru a nu se ajunge la raguseli cronice si la sufocari. Oricare ar fi raguseala la copii, ea trebuie investigata.

Uneori exista niste malformatii, de exemplu o malformatie care inseamna ramanerea unor membrane intre corzile vocale, membrane care nu s-au resorbit in timpul vietii intrauterine si care provoaca raguseala, descoperindu-se aceste malformatii cand copilul a ajuns adult.Din fericire, malformatiile ce altereaza vocea copilului sunt rare. Dar mai dese sunt alterarile de voce la copil din pricina amigdalelor sau a polipilor. Copilul care are amigdale mari va avea o voce ciudata, va vorbi, cum spune romanul, "cu prune in gura", si asta din pricina inflamatiei amigdalelor.

(Florin Condurateanu)  

Citeste tot articolul in: Jurnalul National

22 No iembrie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul