Copii cu autism la parintii in varsta


Un studiu recent releva ca varsta inaintata a mamei, dar si a tatalui reprezinta un factor de risc pentru conceperea unui copil, acesta fiind mult mai susceptibil la autism. Totusi, cercetatorii accentueaza ca acest risc de a avea un copil cu ASD (autism) este foarte mic, chiar si pentru parintii foarte in varsta. Un numar de studii au fost realizate cu privire la influenta data de varsta materna in autism, dar rezultatele nu au fost complete. "Varsta tatalui a fost prea putin studiata, spune Dr. Lisa A. Croen. "Constatarile noastre leaga autismul de varsta parintilor, insa efectul acestui risc este mic".


Potrivit lui Croen, de la Kaise Permanente din Oakland, California, noile constatari nu au un argument puternic pentru sau impotriva conceperii unui copil nici la o varsta frageda.

Studiul, care este relatat in Arhivele de Pediatrie a implicat toti copii singuri la parinti care s-au nascut in Kaieser Permanente intre 1995-1999. Din copiii studiati (593), 132 au fost diagnosticati cu autism, iar 251 nu.

Cu fiecare 10 ani ai mamei, creste riscul de autism cu 31%, in timp ce cei 10 ani ai tatalui creste cu 28%. Comparand cu parinti cu varste cuprinse intre 25-29 de ani, mamele si tatii de 40 de ani prezinta un risc de 27%, respectiv 52% de a concepe cu copil cu autism. legatura dintre varsta parintilor si autismul a fost mai puternica in cazul fetelor decat a baietilor, insa asociatia nu este statistic semnificativa.

Croen constata ca nu a fost mirata cand constatarile din cercetarile anterioare se bazau pe aceasta legatura si ca faptul ca numarul de boli din copilarie era asociata cu varsta avansata a parintilor. Ea a adaugat ca grup sau de studiu a explorat acest subiect in plus folosindu-se de informatiile intregului stat California si ca a propus aceste constatari spre publicatie.

03 Martie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati copii bolnavi

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul