Contraceptivele protejeaza impotriva cancerului
 

Un studiu britanic de amploare arata ca anticonceptionalele nu cresc sansele aparitiei cancerului si pot chiar sa reduca riscul aparitiei acestei boli, relateaza Reuters Health.

Cercetatorii au studiat cazurile a 46.000 de femei pe o perioada de 36 de ani si rezultatele au aratat ca administrarea contraceptivelor timp de pana la 8 ani nu a crescut riscul aparitiei cancerului mai tarziu in viata. Totusi, medicii au spus ca riscul a fost mai mare la femeile care au luat contraceptive mai mult de 8 ani.

Specialistii au concluzionat ca anticonceptionalele scad riscul cu pana la 12% in unele cazuri. Ei au comparat mostre de la femei care au inceput sa ia contraceptive in 1968 cu mostre de la alte femei care nu au luat niciodata. Datele au aratat ca la acele femei care au luat contraceptive au existat mai putine cazuri de cancer ovarian si uterin.


De asemenea, studiul a aratat ca femeile sunt protejate impotriva cancerului pentru cel putin 15 ani de la incetarea administrarii de contraceptive.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

13 Septembrie

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul