Contraceptivele pot afecta sistemul osos
 

Conform unui studiu nou contraceptivele orale si pierderea functiei menstruale naturale pot afecta negativ sanatatea oaselor, relateaza Reuters Health.

Pentru a contracara acest afect se recomanda mai multe exercitii si consumarea unei cantitati mai mare de lapte.

Studiul a inclus 107 femei cu varsta medie de 18 ani si a avut in vedere impactul pe care il au stilul de viata, dieta si exercitiile asupra oaselor.

Au fost luate in considerare efortul fizic din anul precedent, consumul de lapte, iaurt, branza si calciu, dar si consumul de cafeina, alcool, tutun, istoricul lor de fracturi, varsta la care a aparut prima menstruatie, frecventa menstruala si folosirea anterioara de contraceptive.


Specialistii au comparat aceste informatii cu inaltimea, greutatea si masurile femeilor pentru a determina daca oricare din acesti factori sunt asociati cu rezistenta si marimea oaselor.

Concluzia a fost ca pierderea functiei menstruale normale, dar si contraceptivele orale au un impact negativ asupra sistemului osos.

Cercetatorii avertizeaza ca masa osoasa se dezvolta complet la varsta de 25 de ani. Astfel, pentru a preveni fracturile si mai tarziu in viata osteorporoza, trebuie sa se asigure sanatatea maxima a oaselor.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

27 August 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul