Contraceptivele nu provoaca infarct dupa 30 de ani


Contraceptivele orale moderne nu cresc riscul de infarct la femeile cu varste cuprinse intre 30 si 50 de ani potrivit unui studiu realizat special pentru femeile din aceasta grupa de varsta, relateaza Reuters Health.

Deoarece tot mai multe femei de aceasta varsta iau anticonceptionale, este important de stiut ca nu prezinta nici un pericol. In plus, contraceptivele usureaza de asemenea si simptomele menopauzei.

Majoritatea studiilor anterioare asemanatoare au analizat mai ales efectele asupra femeilor tinere. Unele studii au aratat ca maresc riscul de infarct, dar au fost realizate in anii 1970 cand contraceptivele contineau mai mult estrogen. In prezent, acestea contin o cantitate mai mica de estrogen si au concentratii diferite de progesteron.


Cercetatorii au analizat date provenind de la 48.321 de femei cu varste cuprinse intre 30 si 49 de ani. Studiul a inceput in 1990 si a durat 11 ani. Rezultatele au aratat ca 190 de femei au avut infarcturi nonfatale, in timp ce 24 au murit de infarct. S-a observat ca femeile care foloseau acelasi contraceptive si inainte sa inceapa studiul sau care le mai folosisera in trecut nu au fost expuse la nici un risc spre deosebire de femeile care nu mai folosisera niciodata anticonceptionale.

Specialistii considera ca acest studiu este de ajuns pentru a demonstra ca femeile peste 30 de ani pot folosi contraceptive fara sa se expuna vreunui risc.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

7 Sep tembrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul