Contraceptia la romani


Aproape jumatate dintre femeile din Romania nu folosesc metode contraceptive si 43 la suta dintre ele recunosc ca au facut cel putin un avort. Datele sunt incluse intr-un studiu al Societatii de Educatie Contraceptiva, care a lansat astazi o campanie de educare a femeilor.Doar jumatate dintre romance folosesc metode contraceptive. Si dintre acestea, 14 la suta folosesc contraceptive orale. 17 la suta dintre femeile active din punct de vedere sexual prefera sa se bazeze pe metoda calendarului. Peste 45 la suta dintre romance recunosc ca nu au suficiente cunostinte despre metodele contraceptive. Poate de aceea, spun specialisti, pentru multe dintre femei avortul este o solutie de urgenta.


Peste 40 la suta dintre romance au facut cel putin un avort, iar 29 la suta sustin ca au facut doua avorturi.

Cele mai recente date al Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca in 2004 Romania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul de avorturi. Conform acestei statistici, in acelasi an, in Romania s-au facut aproape 900 de avorturi la 1000 de nascuti vii. Studiul privind metodele contraceptive folosite de femeile din Romania a fost realizat la mijlocul anului trecut pe un esantion de 1035 de femei cu varste cuprinse intre 15 si 49 de ani, iar rata de eroare a studiului este de plus, minus 3%.

Citeste tot articolul in: Gandul

02 Aprilie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul