Conservele nu pot inlocui fructele
 

Este de preferat ca sugarii sa consume alimente in care sa nu existe nici un aditiv alimentar, pentru a-i proteja. Clever – mancare cu gust de vanilie pentru sugari si copii peste 5 luni – contine mere si are gust de vanilie, "imbogatita cu vitamina C", produsul fiind sterilizat. Este o conserva sterilizata pe baza de mere cu adaos de zahar (zaharoza), acid citric si acid ascorbic. Din punct de vedere al valorii biologice este un produs dezechilibrat, avand un exces de glucide exacerbat de adaosul de zahar rafinat, explica Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Produsul analizat fiind sterilizat nu mai contine enzime active si nici cantitatea initiala de vitamine, antioxidanti si alti factori biologic activi.


In cazul in care nu exista nici o alta varianta, produsul poate fi consumat de sugari, insa este de preferat ca acestora sa li se dea preparate din fructe proaspete, netratate termic, pentru a beneficia de aportul nutrientilor si nonnutrientilor naturali activi valorosi, macro si microelementelor, vitaminelor, enzimelor, antioxidantilor si a altor substante biologic active, detaliaza specialistul nostru. Conservele de fructe si legume nu le pot inlocui pe cele in stare proaspata.

(Cristina Andreea Calin)  

Citeste tot articolul in: Jurnalul National   

25 Aprilie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul