Complicatii in sarcina, legate de infectiile virale
 

Expunerea la infectiile virale - in special la virusul herpes - poate fi asociata cu hipertensiune in timpul sarcinii si nastere prematura, relateaza HealthDay News.

 
Descoperirile facute de un grup de cercetatori australieni, primele de acest fel, reprezinta un avans in descoeprirea cauzelor hipertensiunii in sarcina.

Pe o perioada de 10 ani, cercetatorii de la Universitatea Adelaide, au detectate prezenta acidului nuceic viral in mostrele de sange de la 1,326 de nou-nascuti, din care peste 400 au fost diagnosticati cu paralizie cerebrala.

Aceste descoperiri sunt foarte valoroase deoarece sunt puncul de plecare pentru alte studii ce vor avea ca scop analizarea legaturii dintre expunerea la infectiile virale pe perioada de sarcina si susceptibilitatea genetica la rezultate adverse in sarcina, precum hipertensiune, nastere prematura sau paralizie cerebrala.


Hipernesiunea este una din cele mai comune cauze de deces in randul femeilor insarcinate.

Cu ceva timp in urma, cercetatorii de la Universitatea Adelaide, au descoperit o legatura intre infectiile virale in sarcina, mutatiile genetice la nivelul genelor si devoltarea paraliziei cerebrale.

De asemenea, au descoperit o asociere intre o serie de mutatii genetice ereditare si schimbari la nivelul proteinelor inflamatorii care pot cauza disfunctii si constrictii ale vaselor sanguine din placenta si creier, ceea ce determina o crestere a tensiunii in timpul sarcinii.

Gabriela Hotareanu

R edactor Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul