Clovni pentru... cresterea fertilitatii


Medicii israelieni au descoperit o noua metoda de a creste rata de succes in cazul tratamentelor de fertilitate - amuzamentul produs de clovni, informeaza marti Reuters consultata de Rompres.

Dupa introducerea terapiei cu clovni la pacientele care urmeaza tratamente de fertilizare in vitro (IVF) la Centrul Medical Assaf Harofeh din Zerifin, in Israel, rata de reusita a tratamentelor a crescut de la 20% pana la 35%.

"Spre surpriza nostra am descoperit o diferenta importanta in ceea ce priveste succesul tratamentului la femeile care au fost amuzate de clovni spre deosebire de cele au urmat tratamentul clasic", a declarat Dr Shevach Friedler, la randul sau "un caz aparte" de medic care detine si o pregatire de mim si a oferit reprezentatii in fata femeilor internate la clinica din Zerifin.33 dintre cele 93 de femei care au fost distrate de clovni timp de 10 - 15 minute au ramas insarcinate, comparativ cu doar 18 paciente dintr-un alt esantion de 93 de paciente care au urmat tratamentul de fertilizare fara a primi vizita clovnilor.

Medicii israelieni au transmis datele acestui experiment la European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE) pentru a se determina daca o doza buna de umor poate reduce stresul si anxietatea provocate de tratamentul de fertilizare IVF, in special dupa ce embrionul a fost transferat in uterul pacientei.

Concluzia este simpla...un nas rosu, un zambet, cateva glume si trucuri de magie pot face mame din unele femei cu probleme de fertilitate.

ROMPRES

21 Iunie 200 6

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul