Ciocolata, mai excitanta decat sarutul


Ciocolata stimuleaza inima si creierul si da senzatii mai puternice chiar decat sarutul. Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au monitorizat activitatea cardiaca si cerebrala a mai multor cupluri de indragostiti. Ciocolata stimuleaza mai mult inima si creierul si da senzatii mai puternice chiar decat un sarut. Aceasta este concluzia la care a ajuns o echipa de cercetatori britanici dupa efectuarea unui studiu comandat de o companie producatoare de dulciuri. Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au monitorizat creierul si inima mai multor cupluri indragostite pentru a masura activitatea cerebrala si cardiaca a acestora.


Dupa ce au fost rugati sa guste mai multe bucati de ciocolata neagra, participantilor la studiu li s-a cerut sa-si sarute partenerii.

Rezultatul: nici macar cele mai pasionale saruturi nu s-au ridicat la inaltimea placerii produse de ciocolata. Concluzia cercetatorilor a fost ca, in momentul in care ciocolata se topeste in gura, toate regiunile creierului primesc un impuls mai intens si care dureaza mai mult decat excitarea mentala provocata de un sarut.  Profesorul David Lewis care conduce in prezent compania privata de cercetari Mind Lab a adaugat ca, in cazul unor voluntari, ciocolata a stimulat creierul si inima de patru ori mai mult decat sarutul, iar unii participanti au inregistrat o crestere a pulsului de la 60 la 140 de batai pe minut.

(A. Petrescu)  

Citeste tot articolul in: Gardianul

17 Apr ilie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul