Cine nu va face testele
 

Daca ati facut analize de sange in urma cu 30 de zile, nu veti beneficia de setul de teste oferit gratuit de Ministerul Sanatatii prin programul national "Analize pentru toti", chiar daca sunteti nascuti in luna iulie. In aceeasi situatie sunt cei care au fost internati in spital cu maximum 3 luni inainte de data la care ar trebui sa faca controlul. "Persoanele care au necesitat examene medicale si de laborator si au deja confirmata sau infirmata o afectiune nu vor mai participa la acest program pentru ca se afla deja sub supravegherea unui medic", a spus ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu.


Regula se aplica si bolnavilor cronici care efectueaza periodic analize pentru evaluarea afectiunii de care sufera. Un bolnav de diabet caruia i se face periodic glicemia nu o va mai face in acest set de analize. Copiii sunt si ei inclusi in acest program, dar teste obisnuite de sange vor face numai cei mai mari de 3 ani.

(Mihaela Naftanaila)    

Citeste tot articolul in: Evenimentul Zilei   

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul