Cererea este uriasa, dar vaccinul antigripal nu exista in farmacii

/ / Modificat: 2019-11-06
Cererea este uriasa, dar vaccinul antigripal nu exista in farmacii

Vaccinul antigripal nu se gaseste nici in farmacii nici in cabinetele medicilor de familie. Se pare ca urmatorul lot va fi introdus de la 20 noiembrie.

Vaccinul antigripal este la mare cautare in aceasta perioada, desi afara este cald. Insa acesta lipseste atat din cabinetele medicilor de familie, cat si din farmacii. Persoanele care nu se pot vaccina gratuit ar fi trebui sa si-l poata cumpara, dar compania care il importa nu mai are nimic pe stoc. 

Mai multi doritori, decat dozele existente

Cererea este una foarte mare, doritorii fiind de 5 ori mai multi decat dozele care erau pe stoc. 

Reprezentantii companiei care aduce vaccinul in Romania spun ca vaccinul ar putea ajunge in cabinetele medicilor de familie in jurul datei de 20 noiembrie.

Ministerul Sanatatii anunta in urma cu o luna ca a achizitionat anul acesta 1.500.000 de doze de vaccin antigripal, cu aproximativ 200.000 mai multe fata de anul trecut, astfel incat sa se asigure vaccinarea unui numar cat mai mare de persoane din categoriile cu risc ridicat de imbolnavire. Dar si cele cu varsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical si gravide.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vaccin antigripal Campanie vaccinare

Articole recomandate

Citeste si despre