Centre noi pentru depistarea hepatitei
 

Aproximativ 16.000 de romani bolnavi de hepatita virala B sau C ar putea beneficia de analize si consultatii gratuite incepand cu sfarsitul acestui an. Initiativa apartine Asociatiei Sano-Hep Romania, care intentioneaza sa deschida in Bucuresti si Brasov doua centre de diagnostic si tratament. Analizele sunt gratuite numai pentru un anumit numar de pacienti pe luna, toti membri Sano-Hep, in functie de buget. Cei care nu sunt membri ai asociatiei si cei care depasesc numarul de analize gratuite stabilite pentru luna in curs vor fi nevoiti sa plateasca. Preturile vor fi insa la jumatate fata de cel oferit de celelalte laboratoare din tara, promite conducerea Sano-Hep. In plus, bolnavii nu vor sta la coada, sistemul de programare fiind foarte bine pus la punct.


Cel mai devreme la sfarsitul acestui an se va infiinta la Bucuresti primul centru de diagnostic si tratament Sano-Hep la Institutul Clinic Fundeni din Capitala, urmand ca anul viitor, cel mai probabil, sa se deschida unul si in Brasov. In afara analizelor simple, cum ar fi transaminazele sau electroforezele (analiza care arata daca ficatul functioneaza in limite normale), reprezentantii Sano-Hep au de gand sa asigure gratuit si teste mai ample. Noile centre Sano-Hep vor fi dotate cu un aparat special, care permite efectuarea unei analize unice de sange  in Romania, fibrotestul, prin care se determina stadiul de afectare a ficatului.

(Ionela Croitorescu)  

Citeste tot articolul in: Evenimentul Zilei    
23 Mai 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul