Ce sanctiune a primit medicul in cazul copilului aflat in moarte cerebrala

/ / Modificat: 2019-02-05
Ce sanctiune a primit medicul in cazul copilului aflat in moarte cerebrala

Ancheta in cazul medicului din Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean din Valcea, care l-a internat pe copilul de un an si jumatate aflat acum in moarte cerebrala Spitalul "Marie-Curie" a fost finalizata.

Acesta a fost sanctionat cu reducerea salariului de baza cu 10%, timp de trei luni, conform comunicatului de presa publicat pe site-ul spitalului.

Sanctiunea a fost aplicata in urma finalizarii anchetei interne demarata de spital in urma cu mai bine de trei saptamani, motivul penalizarii fiind nerespectarea de catre medicul in cauza a protocolului incheiat la nivelul sectiei.

"In Sectia de Pediatrie, pacientul a fost preluat de catre medicul de garda, dr. JA - medic primar pediatru, care nu a respectat protocolul incheiat la nivelul sectiei pentru diagnosticul pe care l-a constatat si l-a inscris in FOCG (Foaie de Observatie Clinica Generala), desi a afirmat in timpul audierii on fata comisiei de disciplina ca avea cunostinta despre acesta", se arata in comunicatul institutiei.

In ceea ce priveste celelalte cadre medicale care l-au consultat pe micut, comisia de ancheta a spitalului nu a constatat nicio deficienta. In acest moment, cazul copilului este cercetat si de catre Colegiul Medicilor din Ramnicu Valcea, dar si de procurori.

Pe 4 ianuarie, un copil de un an si jumatate a ajuns in moarte cerebrala la Spitalul "Marie Curie" din Bucuresti, dupa ce cu o zi inainte fusese internat la spitalul din Ramnicu Valcea, unde a fost tratat pentru laringita. Familia micutului acuza cadrele medicale din Valcea de malpraxis.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil bolnav Medic Malpraxis

Articole recomandate

Citeste si despre