Ce ar fi putut pati copilul tau, daca ai folosit crema Aur Derm

/ / Modificat: 2019-01-18
Ce ar fi putut pati copilul tau, daca ai folosit crema Aur Derm

Era cunoscuta ca o crema naturista, de uz cosmetic pe care au folosita multe mamici, in cazul afectiunilor pielii copilului, de la intepaturi de insecte la arsuri si eczeme.

In realitate, crema Aur Derm cu mimoza, smirna si propolis, era "un cocktail de substante medicamentoase," iar Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a decis retragerea ei de pe piata.

Crema continea, de fapt, mai multe substante active medicamentoase: diclofenac, lidocaina, benzocaina, procaina, ketoconazol, hidrochinona si rezorcina.

Ce efecte au substantele medicamentoase

Hidrochinona este o substanta folosita la produsele medicale de albire a pielii, dar a fost interzisa in produsele cosmetice de mai mult de 20 de ani pentru ca are ca efect oncronoza, adica patarea intensa a pielii.

Pe langa ea, procaina, care a fost exclusa din produsele cosmetice de mai bine de 30 de ani, printre efectele ei secundare numarandu-se depresie neuronala si reactii alergice insotite de depresie respiratorie.

Lidocaina si benzocaina sunt si ele anestezice interzise in produsele cosmetice, iar diclofenacul este o substanta antiinflamatoare, la fel ca si rezorcina, si nu au ce cauta in produsele naturiste.

Aceste substante medicamentoase se gasesc in produse de tratament corect inregistrate.

Efectele cremei "minune"

Crema poate cauza reactii alergice sau reactii adverse, mai ales ca este recomandata frecvent de pediatri, inclusiv pentru bebelusi, iar multe mamici au avut incredere si au folosit "crema minune," asa cum era numita.

"Crema a fost notificata ca si produs cosmetic, cu declararea unor ingrediente naturale, continand in realitate substante active medicamentoase cu efectul terapeutic specific, identificate de autoritatea austriaca de profil, care a emis o alerta in acest sens," se arata intr-o informare a Agentie Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crema Crema copii Crema bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre