Cazuri de copii cu hepatita A in Iasi
 

Hepatita A este una dintre cele cinci forme de hepatita virala ce se poate transmite prin contact direct (maini murdare) sau indirect, prin consumarea apei sau alimentelor contaminate.

Persoanele cele mai expuse la hepatita A sunt cele care traiesc in conditii de igiena precara si cele din colectivitati precum scoli sau gradinite.

Astazi, in judetul Iasi au fost inregistrate 70 de cazuri de copii cu varste cuprinse intre 12 si 14 ani. Cele doua sate din care proveneau copiii, Zmeu si Crucea au fost declarate focare de infectie, iar persoanele neinfectate au fost vaccinate.

Copiii afectati au fost transportati la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi.


In acest sens au fost luate masuri de dezinfectie, iar sursele de apa au fost cercetate cu atentie.

Imunizarea este recomandata persoanelor cu risc de expunere la boala si celor din zonele cu prevalenta ridicata, copiilor institutionalizati sau bolnavilor de hepatita B sau C.

Reactiile adverse ale vaccinului sunt usoare si de scurta durata, acesta fiind contraindicat in cazuri de boli acute sau de hipersensibilitate a unui component al

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul