Casnicia fericita combate raceala


Persoanele care au o casnicie fericita au mai multe sanse sa lupte eficient impotriva racelii, sustine o echipa de cercetatori de la Universitatea din Birmingham, relateaza BBC News Online, citat de Mediafax. Cercetatorii au avertizat ca raceala poate face mai multe probleme persoanelor care s-au despartit sau au divortat recent de partenerii lor.

Echipa de cercetatori a realizat un studiu potrivit caruia evenimentele stresante din viata de zi cu zi afecteaza raspunsul imunitar al organismului in fata racelii. Cercetatorii au analizat de anticorpi din sange, stabilind ca un organism care genereaza o cantitate mai mare de anticorpi este mai pregatit sa lupte impotriva racelii. Potrivit studiului,organismul unei persoane care are o casnicie fericita genereaza o cantitate mai mare de anticorpi decat cel apartinand uneia a carei casnicie nu functioneaza foarte bine.Pe de alta parte, subiectii care au suferit deceptii sentimentale aveau un nivel mai mic de anticorpi in sange decat persoanele care nu au trecut prin astfel de situatii.

Echipa de cercetatori a realizat acest studiu cu ajutorul a 180 de subiecti cu varste de peste 65 de ani si de la care a prelevat probe de sange. "Stim ca persoanele cu varste de peste 65 de ani se imbolnavesc mai rapid de gripa.

Studiul arata ca, in cadrul acestei categorii de varsta, cei care sunt singuri sunt predispusi la raceala, spre deosebire de persoanele de aceeasi varsta care au o casnicie fericita", a declarat Anna Phillips, coordonatorul studiului. (D.V.)

Sursa: Ziua


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul