Canicula, boala care ucide


O echipa de medici francezi, specialisti in interventii de urgenta, s-a aflat la Bucuresti in aceasta perioada. Ei au evaluat si identificat masurile necesare pentru combaterea efectelor caniculei. Doctorul Raed Arafat, coordonatorul Serviciului SMURD, participant la acest util schimb de experienta, ne-a declarat ca, dupa acest episod, 50 de specialisti francezi din toate domeniile implicate au avut nevoie de un an pentru a pune la punct un plan de combatere a efectelor caniculei.

Medicii francezi au avertizat ca montarea de corturi pentru acordarea primului ajutor nu este o masura tocmai buna. Si aceasta deoarece pacientul este expus in continuare temperaturilor caniculare. In acest sens s-a recomandat organizarea unor puncte de prim ajutor in spatii racoroase, cu aer conditionat, misiune care revine autoritatilor locale.

S-a mai recomandat ca spitalele sa fie aprovizionate cu pungi cu gheata, pentru a reusi scaderea temperaturii pacientilor.

(Magda Marincovici)  

Citeste tot articolul in: Jurnalul National   

6 I

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul