Cancerul, taiat din fasa


In Marea Britanie a fost autorizata in premiera o tehnica medicala pentru prevenirea cancerului. Metoda va fi aplicata in cazul unui embrion uman obtinut prin fertilizare in vitro. Copilul care se va naste nu va suferi de cancer de san si de ovar. Autoritatea britanica pentru fertilizare si embriologie a permis unui cuplu fertil sa recurga la tehnica de diagnostic preimplant. Astfel, cei doi vor avea dreptul de a apela la fertilizare in vitro si de a selectiona un embrion din care s-a extras gena responsabila pentru cancerul mamar si cancerul ovarian.

Specialistii estimeaza ca in viitor formele de cancer care se transmit pe cale genetica vor putea fi eradicate in familiile predispuse la anomalii genetice responsabile pentru aparitia tumorilor.

Or, despre cancerul de san si de ovar se stie cu certitudine ca sunt ereditare. Principala gena implicata in aparitia acestora (BRCA1) sufera mutatii care determina un risc de aparitie a cancerului mamar situat intre 60% si 80% si a cancerului ovarian de 40%. Tehnica diagnosticului preimplant permite extragerea genei BRCA1 din embrion, astfel incat viitorul copil sa fie protejat 100% de cancer de san si de ovar.

(Steluta Indrei)  

Citeste tot articolul in: Jurnalul National    

27 Iulie 2007 < /i>  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul