Cancerul ovarian poate fi prevenit prin dieta
 

In comparatie cu alte tipuri de cancer, cel ovarian este rar, dar, din pacate, statisticile sunt ingrijoratoare. Anual 22.000 de femei sunt diagnosticate cu caner ovarian si 14.000 dintre acestea mor din cauza bolii, iar mai putin de jumatate din persoanele diagnosticate supravietuiesc 5 ani.

Conform NBC Health, exista dovezi noi asupra faptului ca femeile care au o alimentatie sanatoasa, pot evita aceasta boala. Daca boala este descoperita din timp, sansele de supravietuire sunt foarte mari, dar din pacate, la 4 femei din 5 boala este descoperita tarziu, ceea ce a determinat cercetatorii sa se concentreze mai mult asupra procesului de perevenire.


Un studiu amplu a fost realizat de cercetatorii de la Institutul national al inimii, plamanilor si sangelui, pe un lot 50. 000 de femei trecute de menopauza. Rezultatele au aratat ca o dieta saraca in grasimi poate scadea cu pana la 40% sasele de aparitie a cancerului ovarian.

Cercetatorii sfatuiesc ca dietele sa fie compuse in principal din fructe, legume si cereale integrale. In ceea ce priveste consumul de carne, exista o singura varianta recomandata: pieptul de pui. De asemenea, se poate consuma peste.

Rezultatele nu se vor vedea imediat ce ati renuntat la dietele bogate in grasimi (de tip fast-food sau junk-food). Beneficiile alimentatiei sanatoase, apar dupa o perioada de 4 ani, ceea ce inseamna ca o data inceputa, alimentati sanatoasa, trebuie mentinuta pentru a avea succes.

Studiul a descoperit atat o scadere cu pana la 9% a riscului de aparitie a cancerului de san, cat si mici beneficii in privinta bolilor cardiace.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

1 0 Octombrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul