Cancerul de piele face ravagii printre tineri


Cercetarile recente arata ca numarul cazurilor de cancer de piele in randul tinerilor americani a inregistrat o crestere considerabila in ultimii ani.

Specialistii pun acest fenomen pe seama faptului ca tinerii nu iau in seama avertismentele cu privire la expunerea prelungita la soare si la necesitatea folosirii cremelor de protectie. Bronzul, devenit o moda in ultimii ani, mai ales pentru adolescente, care se expun mai mult decat este permis la razele ultraviolete.

Studiul, realizat in SUA si publicat in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane, arata ca numarul cazurilor de cancer de piele benign s-a triplat din 1970, cu precadere la femeile tinere, desi el este frecvent si la varstnici.Cercetatorii au analizat dosare medicale din perioada 1973-2003, din care a reiesit ca, in acest interval, cresterea a fost de la 13 la 32 de cazuri de cancer la 100.000 de femei, iar in randul barbatilor de la 23 la 27 de cazuri la 100.000.

Leslie Christenson, de la Clinica Mayo din Rochester, Minnesota, este de parere ca "viteza de raspandire a cancerului de piele in randul tinerilor este ingrijoratoare, cu atat mai mult cu cat el poate recidiva. Aproximativ o jumatate dintre pacientii care au fost tratati de cancer de piele benign la aceasta clinica au revenit in mai putin de trei ani cu o noua forma de cancer benign", a declarat Leslie Christenson.

Sursa: Jurnalul National

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul