Cancerul de col uterin, prevenit printr-un vaccin


Primul vaccin care previne aparitia cancerului de col uterin a ajuns si in Romania. Potrivit reprezentantilor din cadrul Agentiei Nationale a Medicamentului, vaccinul se afla in procedura de autorizare, urmand ca in maximum trei luni sa fie disponibil in farmacii. Cancerul de col uterin afecteaza anual peste 12.000 de romance, majoritatea ajungand la medic in ultima faza a bolii. Statisticile arata ca tara noastra se afla pe locul intai in Europa in ce priveste mortalitatea cauzata de aceasta maladie.

Vaccinul care previne infestarea cu virusul Papiloma a ajuns si in Romania, urmand sa fie disponibil in farmacii, in cel mult trei luni. "Acest vaccin este eficient in cazul tinerelor care nu si-au inceput viata sexuala.

Totodata, el se adreseaza si femeilor cu varste cuprinse intre 20-26 de ani, care nu au fost contaminate cu virusul Papiloma", ne-a declarat vicepresedintele Societatii Romane de Obstetrica-Ginecologie, prof. dr. Gabriel Banceanu.

Medicul spune ca vaccinarea presupune administrarea a trei doze la un interval de trei luni. In ce priveste pretul la care se vor putea achizitiona cele trei doze, acesta se va ridica in jurul sumei de 1.500 RON. Avand in vedere ca testului Babes-Papanicolau, cea mai eficienta si mai ieftina metoda de depistare precoce a cancerului cervical, inca mai reprezinta o necunoscuta pentru majoritatea femeilor din Romania, este greu de crezut ca ele vor scoate din buzunar o suma deloc neglijabila sa cumpere acest vaccin. Reprezentanti din cadrul Ministerului Sanatatii ne-au declarat ca nu exclud varianta elaborarii unui program national de sanatate care sa vizeze maladia in cauza.

Citeste tot articolul in: Curentul

7 Februarie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Testul Papanicolau

Loredana Apostol

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul