Cancerul de col uterin poate fi prevenit


Aproximativ 34.000 de romance sufereau, in 2003, de cancer de col uterin. Acestei afectiuni i-a fost dedicat al 14-lea Congres National de Obstetrica-Ginecologie, la care au participat peste 1.000 de medici de specialitate din tara. Virusul papiloma uman (HPV) este cel care provoaca boala, iar serotipurile 16 si 18 sunt responsabile pentru mai mult de 70 la suta din cazuri, la nivel mondial.

Orice femeie este expusa riscului de infectare cu HPV oncogen. HPV este un virus foarte frecvent intalnit si extrem de contagios. Se transmite usor, prin contact cutanat direct al pielii din regiunea anogenitala, de aceea prezervativele nu asigura intotdeauna protectia.


Din fericire, a fost inregistrat in Romania un nou vaccin, care, impreuna cu testul Papanicolau, ofera o protectie eficienta in prevenirea cancerului de col uterin.

Noul vaccin are eficacitate de suta la suta impotriva infectarii cu subtipurile HPV 16 si 18, dar si impotriva leziunilor precanceroase asociate.

Sursa: Adevarul   

17 Octombri

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul