Cancerul de col uterin, favorizat de contraceptive si fumat


Anticonceptionalele orale si fumatul cresc incidenta aparitiei cancerului de col uterin, potrivit prof. Adrian Streinu-Cercel de la Institutul "Matei Bals" din Capitala. Acesta a declarat, ieri, ca tara noastra este pe primul loc in privinta mortalitatii prin cancer de col uterin, singura metoda de prevenire a bolii fiind in prezent un vaccin care ofera o protectie de 100%. Vaccinul poate fi administrat copiilor intre 9 si 15 ani si femeilor tinere cu varste intre 16 si 26 de ani.

Schema de vaccinare cuprinde trei injectii administrate pe parcursul a sase luni. Acest vaccin poate fi eliberat numai pe baza de prescriptie medicala, la recomandarea medicilor de familie sau a specialistilor ginecologi, pediatri si infectionisti.

In Romania, rata mortalitatii prin cancer de col uterin se afla intr-o continua crestere, de la 15,68 cazuri la 100.000 de femei in 1982 la 31,5 cazuri la 100.000 de femei in anul 2000.

(Mirela Dadacus)  

Citeste tot articolul in: Adevarul   

18 Iulie 2007 <

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul