Caldura transforma alimentele in bombe toxice
 

Temperaturile ridicate din ultima perioada nu ne provoaca doar o stare de disconfort, ci afecteaza si ceea ce mancam. Producatorii din industria alimentara avertizeaza ca pe timp de canicula cele mai perisabile sunt produsele lactate si preparatele din carne. Specialistii in managementul resurselor naturale ne atentioneaza si asupra necazurilor pe care le-ar putea provoca fructele si legumele, tratate cu diferite substante pentru a rezista cat mai mult si a avea un aspect imbietor trei-patru zile.

Cand mergem la piata sau la supermarket, ne orientam sa alegem doar legumele si fructele care arata mai bine. Nu intotdeauna optiunea noastra este si cea mai sanatoasa. Toxina de fermentatie ajunge in intreaga leguma, chiar daca indepartam partile nedorite. Producatorii din industria alimentara avertizeaza ca nerespectarea normelor de transport si de depozitare a produselor alimentare poate afecta calitatea acestora, iar in perioadele caniculare cele mai perisabile sunt produsele lactate si preparatele din carne.


(Nicoleta Zaharia)    

Citeste tot articolul in: Adevarul   

18 Iulie

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul