Cafeaua reduce riscul cirozei alcoolice


Un studiu efectuat asupra unui esantion de peste 125.000 de persoane (diferite varste, diferite etnii) releva faptul ca o ceasca de cafea pe zi poate reduce riscul cirozei hepatice alcoolice cu 20 %, in timp ce patru cesti de cafea il reduc cu 80 %.

"Inca nu este foarte clar daca ingredientul ce protejeaza ficatul este cofeina sau un altul", spune Dr. Arthur Klatsky de la Kaiser Permanente Division of Research in Oakland, California. "Desigur, sunt alte metode mult mai sanatoase de a ne proteja ficatul", afirma acelasi doctor.

"Calea cea mai sigura pentru a nu ne imbolnavi nu este cea de a mari consumul de cafea, ci de a-l reduce pe cel de alcool".


Dintre cei care au participat la acest studiu, 12 la suta erau erau anti-alcool, pe cand 8 la suta erau alcoolici convinsi. Ciroza poate fi cauzata si de Hepatita C sau alte boli ereditare, dar asupra acestora cafeau nu are nici un efect. Studiul a fost efectuat in California de Nord, in cadrul unui rpogram de sanatate si a durat 14 ani.

Viorica Gheorghita

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul