Bolile tiroidei pot fi depistate din timp
 

Copiii trebuie controlati de medic in cazul inflamarii glandei tiroide. Lipsa de iod si disconfortul cotidian, alimentatia deficitara, necunoasterea primelor semne ale bolilor si absenta unui control medical favorizeaza problemele tiroidiene. Tiroida bolnava afecteaza si pulsul, tensiunea arteriala, nivelul energetic si al colesterolului, tonusul muscular, vazul, dar si starea psihica. Principalele manifestari sunt hipotiroidismul, caracterizat printr-un nivel insuficient de hormoni ce duc la incetinirea metabolismului, si hipertiroidismul, constand in secretia in exces a acestor hormoni.


Situatiile stresante cu care ne confruntam zilnic, precum problemele de la locul de munca sau din cadrul familiei, momentele in care dam examene sau sustinem un discurs, chiar si momentele in care ne aflam intr-un impas emotional, ne afecteaza atat din punct de vedere psihic, cat si fizic. Toate acestea influenteaza in mare masura aparitia diverselor boli endocrine. Deficitul de iod se manifesta la om de regula prin marirea in volum a glandei tiroide, aparitia gusei, dar si prin cresterea numarului de avorturi la femei. Acest deficit mai sta si la baza mortalitatii crescute la copii.

(Magda Serban)  

Citeste tot articolul in: Adevarul  

14 Mai 2007
  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul