Beneficiile alaptarii
 

Din ce in ce mai multe femei au la cunostinta beneficiile aduse de alaptare, insa foarte putine cunos riscurile pe care incetarea timpurie a alaptarii le aduce.

 
Mesajul privind faptul ca laptele matern este cel mai bun este la fel de bine cunoscut. Se stie ca alaptarea la san vine cu o serie de beneficii pentru bebelusi, in comparatie cu bebelusii care sunt hraniti cu lapte formula.

Nu la fel de bine cunoscute sunt riscurile asociate cu incetarea mult prea devreme a alaptarii, si in timp ce foarte mula lume accepta ca alaptarea este cea mai sanatoasa cale de hranire a bebelusului, totusi nu inteleg fatul ca bebelusii hraniti cu lapte formula au sanse mai ridicate de imblonavire.


Organizatia mondiala a sanatatii recomnada ca bebelusii sa fie alaptati la san pana la varsta de 2 ani si nu ar trebui sa fie hrnaiti cu nimic altceva decat lapetele matern in primele 6 luni de viata.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul