Bebelusul si canicula
 

Micutul dumneavoastra iubeste soarele. Soarele insa nu ii este cel mai bun prieten. Din acest motiv, plimbarile care ii plac atat de mult nazdravanului pot fi facute doar dimineata si seara. Despre plaja nu poate fi vorba decat dupa varsta de 2 ani! Imbracati-l pe micut in haine mai largi, din bumbac! Acoperiti-i capul cu o palariuta! Nu scoateti sugarii din casa in miezul zilei! Dati-le multe lichide pentru a evita deshidratarea!

Responsabilitatea pentru confortul si sanatatea micutului ii revine in totalitate mamei. Aceasta trebuie sa aiba grija ca in camera copilului sa existe obligatoriu un termometru pentru masurarea temperaturii mediului ambiant. O atentie deosebita trebuie acordata conditiilor de igiena: copilul trebuie imbaiat cel putin o data pe zi si, obligatoriu, seara inainte de culcare. Copiii care au probleme de sanatate, cei care fac frecvent infectii urinare au nevoie de un supliment de lichide (apa, ceaiuri, compoturi de fructe) mai ales in zilele cu temperaturi caniculare. Un copil cu buzele crapate mai tot timpul, un copil agitat, nervos sau dimpotriva lipsit de energie este un copil care nu este hidratat corespunzator.


(Georgeta Licsandru, Oana Antonescu)  

Citeste tot articolul in: Jurnalul National   

Foto: Jurnalul National  

16 Iulie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul