Avertisment pentru parinti! Medicamentul Debridat, folosit pentru copii, a fost retras de pe piata

/ / Modificat: 2019-12-10
Avertisment  pentru parinti! Medicamentul Debridat, folosit pentru copii, a fost retras de pe piata

Un medicament frecvent prescris copiilor a fost retras de pe piata.  Se vinde sub numele de Debridat si este, conform prospectului, un medicament care corecteaza tulburarile tranzitului gastrointestinal.

Producatorii siropului Debridat au decis retragerea acestui medicament din farmacii deoarece ar contine corpuri straine. Este vorba despre loturile produse din luna decembrie 2018 pana in prezent. 

Siropul Debridat nu va mai fi disponibil in farmacii pana in luna februarie 2020, cand vor fi aduse alte loturi. 

debridat

Debridat suspensie este un medicament utilizat in cazul durerii din cadrul bolilor digestive sau biliare, pentru copii cu varsta mai mari de 6 luni. Substanta activa este maleatul de trimebutina. 100 g granule pentru suspensie orala conţin 0,787 g trimebutina. 5 ml de solutie reconstituita contin 24 mg trimebutina. Celelalte componente sunt polisorbat 80, aroma naturala de portocale (ulei esential de portocale pe suport de guma arabica), zahar, colorant galben amurg (E 110).

Medicii recomanda medicamentul Debridat suspensie orala bebelusilor si copiilor in cazul afectiunilor tractului intestinal. Pentru a primi un tratament corect, care sa inlocuiasca acest sirop, parintii sunt sfatuiti sa consulte medicul pediatru. 

Eurespal, al doilea medicament retras de pe piata anul acesta

Eurespal, un medicament de tuse foarte popular, a fost retras de pe piata in luna februarie din cauza unor posibile efecte adverse. Farmaciile din tara au primit deja informare din partea producatorului si au oprit de la vanzare medicamentul, atat sub forma de sirop, cat si sub forma de comprimate.

Eurespal avea substanta activa fenspirida si era folosit in tratarea tusei la copii si adulti. Producatorul francez a decis sa retraga acest medicament de pe piata din cauza unor efecte adverse care ar afecta consumatorii la nivel cardiac, crescand riscul de aritmii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Medicament copii

Articole recomandate

Citeste si despre