Avertisment la nivel inalt: "Europa sa se pregateasca pentru al doilea val de coronavirus!"

/ / Modificat: 2020-05-21
Avertisment la nivel inalt:

Avertisment al reprezentantilor Centrului European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC). Acestia spun ca un al doilea val de infectie cu coronavirus este mult mai aproape decat ne asteptam.

"Intrebarea este cand si cat de mare va fi acest val. Aceasta este intrebarea din punctul meu de vedere," a spus dr. Andrea Ammon, directorul Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC).

"Nu este momentul sa va relaxati complet"

Andrea Ammon, fost consilier al guvernului german, vorbeste despre aceste probleme in primul ei interviu cu un ziar din Marea Britanie de la inceputul crizei.

"Analizand caracteristicile virusului, analizand ce rezulta acum din diferite tari din punct de vedere al imunitatii populatiei - ceea ce nu este chiar atat de interesant, intre 2% si 14%, care lasa inca 85% pana la 90% din populatie susceptibil - virusul este in jurul nostru, circuland mult mai mult decat in ianuarie si februarie ... Nu vreau sa creez o imagine apocaliptica, dar cred ca trebuie sa fim realisti. Nu este momentul sa va relaxati complet," a declarat dr. Andrea Ammon, potrivit The Guardian.

La inceputul acestei luni, fostul medic a anuntat ca, incepand cu 2 mai, Europa in ansamblu a trecut de apogeul infectiilor. Doar Polonia nu era inca tehnic, a precizat ea.

Marea Britanie are cel mai mare numar de decese din Europa, cu 35.341, urmata de Italia (32.169) si Franta (28.022).

De asemenea, Europa a inregistrat un numar de 1.324.183 de cazuri de infectie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Avertisment

Articole recomandate

Citeste si despre