Autismul este tratat neconventional
 

Cu cat creste numarul copiilor care sufera de autism si boli asociate cu autismul, cu atat apar mai multe tratamente neconventionale cu care medicii nu sunt de acord, relateaza WebMD Medical News.

In prezent, unul din 150 de copii are autism, sau boli asociate cu autismul cum ar fi sindromul Asperger. Toate bolile care apar in asociere cu autismul sunt dizabilitati de dezvoltare complexe si afecteaza abiliattile sociale, de comunicare si comportamentale. Specialistii sunt de parere ca unii factori favorizanti sunt vulnerabilitatea genetica si dezvolatrea anormala a creierului in primele luni de viata.


Cand aud disgnosticul, parintii incearca sa gaseasca o cale prin care sa le faca viata mai usoara copiilor lor. Un parinte incearca in medie 7 terapii diferite. In plus, aceste terapii neconventionale sunt promovate agresiv de parinti si este foarte greu pentru celelalte persoane cu copii care sufera de autism sa reziste tentatiei de a le pune in practica.

Specialistii ii avertizeaza pe parintii ca nu este indicat sa foloseasca terapii cum ar fi:

- stimularea comunicarii prin expunerea bolnavului la imagini, litere, simboluri care are ca scop exprimarea independenta;

- terapie cu metale grele - aceste substante sunt administrate oral, rectal sau intravenos. Exista credinta ca aceste substante cauzeaza autismul si administrarea lor duce la eliminarea tuturor substantelor din organism;

- terapie cu defini - unele persoane considera ca acesti copii pot dezvolta abiliatati de comunicare interpersonala daca inoata cu delfinii;

- terapie de integrare a persoanelor cu probleme de auz - folosita de obicei in tratarea hipersensibilitatii auditive. Copii asculta muzica pe diferite frecvente pentru a normaliza auzul pe toate aceste frecvente;

- intervenirea in dieta - terapie bazata pe doua proteine (caseina si gluteina) care ajuta la dezvolatrea normala a abilitatilor sociale si a creierului.

Medicii sustin ca aceste metode de tratare nu au fost dovedite medical, ba mai mult ei considera ca toate aceste terapii sunt ineficiente in tratarea autismului.

Alina Sica   

Redactor Copilul.ro  

23 August 2007
  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul