Autismul este provocat de un hormon
 

Cercetatorii sunt de parere ca un nivel crescut de hormoni de sex masculin la fat creste sansele copilului de a dezvolta autism in copilarie, relateaza BBC News.

Rezultatele provin de la un studiu de 8 ani care a analizat dezvoltarea a 253 de copii si expunerea lor la testosteron cat timp au fost in pantece.

Specialistii spun ca este inca neclar daca hormonul cauzeaza boala sau este un factor favorizant. La copiii cu varsta pana la 46 de luni, echipa de cercetatori a constatat ca exista o legatura intre autism si nivelul ridicat de testosteron. Printre trasaturile copiilor cu autism care au fost analizate se numara: vocabularul, interesul social, memoria si recunoasterea modelelor.


Cercetatorii considera ca hormonul ar putea afecta creierul alterand conectivitatea dintre celulele neurale si chimicalele care poarta mesajele, cunoascute sub numele de neurotransmitatori.

Echipa de specialisti intentioneaza sa realizeze un studiu care sa confirme o legatura directa intre autism si nivelul de testosteron la fat.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul