Au inceput campaniile scolare de vaccinare
 

Medicii din cadrul Autoritatii de Sanatate Publica Vrancea au demarat saptamana aceasta campaniile scolare de vaccinare. Astfel, pana la sfarsitul saptamanii se va finaliza vaccinarea antirujeolica si antirubeolica pentru elevii claselor I, pentru ca mai apoi si liceenii sa simta "intepaturile medicilor", acestia urmand a fi vaccinati impotriva hepatitei B.

Calendarul campaniilor scolare de vaccinare va continua pana in luna mai a anului viitor, cand toti elevii restantieri vor fi vaccinati impotriva hepatitei B. De asemenea, in prioada urmatoare se va desfasura si vaccinarea selectiva antigripala a populatiei judetului. "Vaccinarea antigripala se va efectua in intervalul 15 octombrie-31 decembrie, cu posibilitatea extinderii si in luna ianuarie 2007, in functie de situatia epidemiologica la nivel national si mondial. Aceasta campanie se va adresa cu prioritate adultilor si copiilor aflati in institutii de ocrotire sociala, copiilor incepand de la sase luni si pana la adolescentii de 18 ani care au fost supusi terapiei indelungate cu aspirina, persoanelor cu afectiuni medicale cronice pulmonare si tuturor persoanelor in varsta de 65 de ani si peste", a precizat medicul Carmen Turcanu, purtatorul de cuvant al ASP Vrancea.


Pana in prezent, vaccinurile antigripale nu au sosit in Vrancea, insa conducerea Autoritatii de Sanatate Publica a solicitat Ministerului Sanatatii aproximativ 59.000 de doze de vaccin antigripal.

Monitorul de Vrancea  

5 Octomb rie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul