Atentie! vopseaua de par este periculoasa


22 de substante chimice folosite pentru fabricarea vopselelor de par au fost interzise de Comisia Europeana, dupa ce industria cosmeticelor nu a reuºit sa demonstreze ca aceste substante nu ridica nici un risc pentru sanatatea consumatorilor. Comisia a aratat ca aceasta interzicere va afecta numai substantele "pentru care industria cosmeticelor nu a întocmit dosare de siguranta de nici un fel". Decizia va intra în vigoare incepand cu 1 decembrie 2006.

"Aceasta decizie va oferi siguranta legala pentru industria europeana de cosmetice", a anuntat vicepreºedintele Comisiei Europene, Gunter Verheugen, responsabil cu politicile industriale. In urma unei opinii din 17 decembrie 2002, SCCP a aratat ca exista dovezi epidemiologice care demonstreaza ca "folosirea vopselei de par pe termen scurt ºi pe termen lung poate duce la aparitia cancerului la vezica".S-a cazut de acord asupra unei strategii care sa ia in calcul toate aspectele ºi toate ingredientele cosmetice folosite pentru vopselele de par sa fie testate pentru a se vedea nivelul de toxicitate si potentialul de mutatii genetice.

Sursa: Euroactiv 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul