Urmareste-ne:
Get Adobe Flash player

Atentie! vopseaua de par este periculoasa


22 de substante chimice folosite pentru fabricarea vopselelor de par au fost interzise de Comisia Europeana, dupa ce industria cosmeticelor nu a reuºit sa demonstreze ca aceste substante nu ridica nici un risc pentru sanatatea consumatorilor. Comisia a aratat ca aceasta interzicere va afecta numai substantele "pentru care industria cosmeticelor nu a întocmit dosare de siguranta de nici un fel". Decizia va intra în vigoare incepand cu 1 decembrie 2006.

"Aceasta decizie va oferi siguranta legala pentru industria europeana de cosmetice", a anuntat vicepreºedintele Comisiei Europene, Gunter Verheugen, responsabil cu politicile industriale. In urma unei opinii din 17 decembrie 2002, SCCP a aratat ca exista dovezi epidemiologice care demonstreaza ca "folosirea vopselei de par pe termen scurt ºi pe termen lung poate duce la aparitia cancerului la vezica".S-a cazut de acord asupra unei strategii care sa ia in calcul toate aspectele ºi toate ingredientele cosmetice folosite pentru vopselele de par sa fie testate pentru a se vedea nivelul de toxicitate si potentialul de mutatii genetice.

Sursa: Euroactiv 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Vezi toate evenimentele

Intrarea in colectivitate si virozele - sfaturi si solutii

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul