Atacurile de panica in sesiunea de examene sunt tot mai frecvente
 

Odihna si alimentatia sunt foarte importante pentru a da randament in perioada examenelor, sustine doctorul Elena Dracea, coordonatoarea cabinetului medical pentru studenti de la Universitatea din Bucuresti.

Potrivit medicului, studentii aflati acum in sesiune nu vor avea probleme majore daca respecta unele reguli elementare in timpul studiului: "Cei care folosesc foarte mult calculatorul, este foarte important ca la 10-15 minute macar sa-si indrepte privirea in alta parte, pentru relaxarea muschilor oculari. De asemenea, pozitia de studiu nu trebuie sa fie una cocosata, trebuie sa se aeriseasca din rastimp in rastimp si sa stie ca uneori durerile de cap pot fi provocate de faptul ca trebuie sa poarte ochelari".


Studentii ar trebui sa consume alimente proaspete, lactate, fructe, mancaruri usoare si sa se hidrateze foarte bine. Este indicat sa nu exagereze cu cafeaua, cu dulciurile, bauturile carbogazoase sau alimentele de la fast-food. Medicul a mai atras atentia ca in ultimii 10 ani a crescut numarul studentilor care fac atacuri de panica in sesiune.

Potrivit doctorului Elena Dracea, saptamanal se ivesc doua-trei astfel de cazuri, in lunile cu examene. "Vin cu pulsul mare, au o teama exacerbata de lucruri minore, acele fobii de spatii inchise sau deschise, teama de cutremur, de lumina, de intuneric, animale, teama de a se adresa unor persoane. Totul apare si pe un fond de depresie, mai ales la cei care nu locuiesc in Bucuresti si trebuie sa se adapteze vietii de aici sau la studentii mai batrani care au tot probleme de adaptare", a mai declarat medicul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul