Aspirina, arma anticancer la barbati


Acidul acetilsalicilic poate preveni cancerul la barbati, dar nu si la femei, potrivit unor studii recente. Un grup de barbati care au luat aspirina pe durata a cinci ani au prezentat un risc scazut de a dezvolta un cancer de prostata.

In schimb, la cele 40.000 de femei carora li s-au administrat doze mici de aspirina timp de 10 ani nu s-a observat nici o modificare in ceea ce priveste riscul de cancer.

In studiul asupra barbatilor, publicat in Journal of the National Cancer Institute, cercetatorii de la Societatea Americana contra Cancerului au monitorizat 70.000 de subiecti timp de 9 ani.

Barbatii care au luat zilnic doze standard de 300 de miligrame de aspirina, pe parcursul a cel putin 5 ani, au avut un risc cu 18% mai mic de a se imbolnavi de cancer de prostata, comparativ cu cei care luau doze ocazionale.Dr. Eric Jacobs, coordonatorul studiului, subliniaza ca "nu se recomanda nici barbatilor, nici femeilor sa se apuce sa ia aspirina pentru a preveni cancerul. Acest antiinflamator nonsteroidian poate provoca efecte secundare grave, iar virtutile sale anticancer trebuie totusi confirmate si de alte experim

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul