Aparatura casnica provoaca migrene


Dupa ani de studii contradictorii privind efectele radiatiilor emise de aparatura casnica asupra sanatatii, un raport al Health Protection Agency (Agentia pentru Protejarea Sanatatii) din Marea Britanie a dat verdictul in acest subiect.

Astfel, aparatura casnica - uscatoarele de par, televizoarele, cuptoarele cu microunde, aspiratoarele, telefoanele mobile, computerele etc. - pot provoca dureri de cap si de articulatii, depresie si oboseala. Zeci de mii de oameni din Marea Britanie se pare ca sufera de o afectiune numita electrosenzitivitate, dar care nu este inca recunoscuta in plan medical.


"Este foarte dificil ca o persoana sa fie diagnosticata, deoarece afectiunea nu este recunoscuta oficial, iar medicii nu sunt pregatiti in acest sens.

Majoritatea doctorilor explica starea provocata de electrosenzitivitate prin stresul provocat de munca", a spus Rod Red, din cadrul Electrosensitivity UK, citat de "Daily Mail". "in general, sunt tratate simptomele individuale si nu afectiunea generala", a adaugat el. Potrivit raportului, femeile sunt mai predispuse la a suferi de electrosenzitivitate, afectiune deseori provocata de folosirea excesiva a telefonului mobil sau de ore in sir de lucru la calculator. Cel mai des, simptomele se manifesta prin migrene, furnicaturi in articulatii si "tiuit" in urechi. Numeroase persoane manifesta si stari de oboseala acuta, probleme de concentrare, pierdere a memoriei si depresii care afecteaza in mod negativ viata de zi cu zi.

"Multi oameni nu mai dau randament la lucru. Cei afectati se simt in inferioritate fata de parteneri si sefi, isi schimba slujbele sau chiar renunta la munca si se izoleaza", se arata in raport. Cu toate acestea, daca electrosenzitivitatea este diagnosticata in faza incipienta, bolnavii pot face anumite schimbari in rutina zilnica, astfel incat sa impiedice acutizarea afectiunii, concluzioneaza documentul.

Sursa: Libertatea

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul