Aparatul care descopera cariile fara radiografie

/ / Modificat: 2007-03-06
Aparatul care descopera cariile fara radiografie

Cariile ascunse pot fi depistate cu ajutorul unui aparat autonom fara fir, denumit KaVo Diagnodent, prezentat saptamana trecuta la expozitia Denta 2007. Asemanator unui creion, aparatul pe baza de laser fluorescent poate determina modificarile patologice ale dintelui (carii, demineralizari). "Nu mai este nevoie de radiografie. Atunci cand stomatologul observa o schimbare in coloratura dintelui in interior pune laserul.

Acesta patrunde prin smalt si dentina, inregistrand modificarile produse. Rezultatele sunt afisate pe aparat, sub forma unor cifre. Daca nu este carie in interiorul dintelui, valorile vor fi mici. Daca este carie, valorile sunt mari si cresc pe masura ce caria este mai pronuntata", explica Alina Predoiu, reprezentant al Dental Partner’s, compania care distribuie produsul in Romania.



In situatia in care aparatul descopera o carie da un semnal sonor. Metoda clasica de depistare a cariei presupune efectuarea unei radiografii sau "foraj" in dinte. Cu acest aparat, se evita gaurirea dintelui inutil, adauga reprezentantul Dental Partner's. Statisticile spun ca aparatul nu da gres in cel putin 90% din cazuri.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre