Aparatul care descopera cariile fara radiografie
 

Cariile ascunse pot fi depistate cu ajutorul unui aparat autonom fara fir, denumit KaVo Diagnodent, prezentat saptamana trecuta la expozitia Denta 2007. Asemanator unui creion, aparatul pe baza de laser fluorescent poate determina modificarile patologice ale dintelui (carii, demineralizari). "Nu mai este nevoie de radiografie. Atunci cand stomatologul observa o schimbare in coloratura dintelui in interior pune laserul. Acesta patrunde prin smalt si dentina, inregistrand modificarile produse. Rezultatele sunt afisate pe aparat, sub forma unor cifre. Daca nu este carie in interiorul dintelui, valorile vor fi mici. Daca este carie, valorile sunt mari si cresc pe masura ce caria este mai pronuntata", explica Alina Predoiu, reprezentant al Dental Partner’s, compania care distribuie produsul in Romania.


In situatia in care aparatul descopera o carie da un semnal sonor. Metoda clasica de depistare a cariei presupune efectuarea unei radiografii sau "foraj" in dinte. Cu acest aparat, se evita gaurirea dintelui inutil, adauga reprezentantul Dental Partner's. Statisticile spun ca aparatul nu da gres in cel putin 90% din cazuri.

(Ionela Croitorescu)  

Citeste tot articolul in: Evenimentul Zilei   

6 Martie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul