Aparatul care depisteaza astmul inca din copilarie


Prin noua tehnologie, se urmareste ritmul respiratiei in somn, ceea ce permite diagnosticarea bolii inclusiv la bebelusi. Copiii nascuti in familii de fumatori ori alergici risca sa dezvolte afectiuni respiratorii cum este astmul. Daca pana acum aceasta afectiune era mai greu de diagnosticat la copiii care nu implinisera 4 ani, acum acest lucru este posibil datorita unui aparat modern care inregistreaza ciclurile respiratorii in somn. Singurul loc in care poate fi gasit aparatul este Institutul de Ocrotire a Mamei si Copilului „Alfred Rusescu”, din Bucuresti.

Problemele respiratorii afecteaza aproximativ 20% dintre copiii cu varsta pana in 4 ani, cele mai frecvente fiind respiratia suieratoare si tusea repetata.

In cazul multora dintre ei, simptomele dispar cu varsta, dar sunt si situatii in care acestea se accentueaza. Micutii sunt adormiti in timp ce li se face analiza si li se aplica atat pe nas, cat si pe gura o masca speciala. Specialistii spun ca nu este vorba despre o anestezie si ca se folosesc medicamente speciale pentru inducerea somnului, pentru folosirea carora parintii trebuie sa-si dea acordul. Dupa administrarea unor medicamente care dilata bronhiile, testul se repeta, medicii putand stabili la final daca micutul va dezvolta sau nu astm bronsic pe viitor.

(Ionela Croitorescu)

Citeste tot articolul in: Evenimentul Zilei

05 Apr ilie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul