Anxietatea persista dupa pierderea de sarcina


Un studiu nou arata ca dupa o pierdere de sarcina, depresia pare sa treaca in urmatorul un an, dar multe femei si partenerii lor continua sa sufere de anxietate un an mai tarziu, relateaza Reuters Health.

Persoanele care trec printr-o pierdere de sarcina sufera de anxietate mai degraba decat de depresie, anxietate ce poate persista.

Putine studii au incercat sa evalueze impactul emotional al pierderii de sarcina asupra unui cuplu. Participantii la studiu au fost examinati la o luna dupa pierderea de sarcina si la 6 si 13 luni.

Din cele 273 de femei si 133 barbati care au completat chestionarele, putin peste 10% din femei si 4% din barbati au dat semne de depresie in prima luna de dupa pierderea de sarcina. Dupa 13 luni, cercetatori au indentificat depresia la aproximativ 2% dintre femei si barbati.


Cea mai frecventa reactie psihologica a fost anxietatea atat la femei cat si la barbati. In prima luna dupa pierderea de sarcina, au dat semne de anxietate peste 24% femei si peste 5% barbati. La ultimul examen, anxietatea a fost evidenta la aproape 16% din femei si peste 4% din barbati.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

21 Sep

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul