Anticonceptionalele reduc riscul de cancer ovarian
 
Anticonceptionalele par a reduce riscul de cancer ovarian in functie de prelungirea perioadei de administrare, spun noi studii.

Cel mai recent studiu cu privire la legatura dintre anticonceptionale si cancerul ovarian a fost condus de Valerie Beral, expert in cercetarea cancerului din Anglia de la Universitatea Oxford.

Conform rezultatelor studiului, femeile care iau anticonceptionale pe o perioada de maxim 4 ani, isi reduc considerabil sansele de a prezenta cancer ovarian cu un procent de pana la 22%, comparativ cu cele care iau anticonceptionale de 5 ani, care isi reduc riscul cu pana la 33%.


In cazul femeilor care iau anticonceptionale pe o perioada indelungata precum minim 15 ani, acestea isi reduc riscul de aparitie a cancerului ovarian cu pana la 58%.

Protectia impotriva cancerului ovarian se mentine pe o perioada de mai bine de 30 de ani de la oprirea administrarii de anticonceptionale, insa aceasta dispare cu trecerea timpului.

Desi noile studii demonstreaza avantajele anticonceptionalelor in cazul cancerului ovarian, sunt inca necesare studii privind legatura acestora si cancerul mamar, afectiunile cardiovasculare si scaderea libidoului.

Laura Moise

Redactor Copilul.ro

4 Februarie 2008

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul