Analizele gratuite, amanate pana in aprilie


Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca Programul national de evaluare a sanatatii populatiei a fost amanat pana in luna aprilie a acestui an. Potrivit unui ordin de ministru, acest program ar fi trebuit sa demareze din luna ianuarie 2007.

Costurile investigatiilor medicale gratuite pentru toti cetatenii au fost evaluate la suma de 900 milioane de lei, sursa de finantare fiind banii proveniti din taxa pe viciu. Planurile lui Nicolaescu au fost insa date peste cap de parlamentari, care au adoptat, in 12 decembrie 2006, un amendament la proiectul Legii bugetului de stat pe 2007, prin care s-a stabilit ca banii proveniti din taxa pe viciu vor fi cheltuiti de Ministerul Sanatatii doar in urma aprobarilor date prin hotarare de guvern, si nu prin ordin de ministru.Argumentul deputatilor a fost legat de faptul ca bugetul Ministerului Sanatatii nu prevedea o destinatie explicita a fondurilor obtinute din taxa pe viciu si ca aceste sume trebuie cheltuite transparent.

(C. Marcu)

Citeste tot articolul in: Gardianul

08 Ia

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul