Alimentatie sanatoasa pentru femei si barbati

/ / Modificat: 2012-02-21
Alimentatie sanatoasa pentru femei si barbati

Modul in care functioneaza organismul unei femei difera de cel al unui barbat, de aceea alegerile nutritionale sanatoase nu sunt aceleasi pentru ambele sexe. In timp ce unele alimente, precum carnea de bivol sau papaya, protejeaza reprezentantele sexului frumos de anumite boli, barbatii vor culege beneficii consumand mai degraba stridii, oua sau broccoli.

Studiile medicale complexe au identificat de-a lungul timpului o serie intreaga de alimente sanatoase care influenteaza in mod diferit femeile si barbatii.

De pilda, proteinele din soia diminueaza nivelul colesterolului rau si bufeurile, intarind oasele vulnerabile in perioada menopauzei. La barbati, aceleasi substante favorizeaza secretia de estrogen in corp, ceea ce inseamna ca potenta poate avea de suferit.

Alimente sanatoase pentru femei

Produsele alimentare cu beneficii reale asupra organismului feminin sunt extrem de variate si ar putea ocupa liste intregi de explicatii. Dintre aceste alimente recomandate femeilor, se remarca in mod deosebit urmatoarele optiuni nutrionale speciale:

sanatate-femei-barbati

Foto: glamour.com

  • Papaya: acest fruct tropical contine o cantitate dubla de vitamina C, comparativ cu o portocala. Previne infectiile urinare (de doua ori mai frecvente la femei decat la barbati). Un papaya mediu contine maximum 119 calorii, de aceea poate lua forma unei gustari delicioase si sanatoase oricand.
  • Carnea de bivol: fierul pierdut prin sangele menstrual poate fi recuperat consumand carne de bivol, un aliment sarac in grasimi, ideal pentru mentinerea greutatii corporale.
  • Varza: este eficienta in prevenirea osteoporozei, contine calciu si vitaminele D si K.

Alimente sanatoase pentru barbati

  • Sosul de rosii: barbatii care consuma multe rosii, mai ales gatite, isi diminueaza sansele de a dezvolta cancer de prostata.
  • Stridiile: 2 sau 3 stridii consumate in fiecare zi furnizeaza o cantitate mare de zinc, mineral esential pentru buna functionare a aparatului reproducator masculin.
  • Broccoli: legumele verzi cu frunze, precum broccoli, salata verde, varza sau spanac, contin magneziu si acid folic, substante benefice pentru circulatia sanguina, deci previn problemele erectile si cardiace la barbati.
  • Fructele: barbatii care consuma cel putin 200 mg de vitamina C in fiecare zi (mananca piersici, portocale si grapefruit) isi imbunatatesc calitatea spermei si motilitatea spermatozoizilor.
  • Ouale: contin vitaminele B6 si B5, care reduc nivelul de stres si cresc libidoul. Proteinele intaresc musculatura si sprijina erectia.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimente sanatoase

Articole recomandate

Citeste si despre