Alimentatia deficitara impiedica dezvoltarea copiilor
 
Un nou studiu arata ca acei copii care nu primesc 3 mese pe zi sunt expusi riscului de a nu se dezvolta normal in primii 3 ani de viata in comparatie cu copiii care primesc de fiecare data 3 mese pe zi, relateaza Kerala Health News.

La copiii mai mici de 3 ani, malnutritia a fost asociata cu o sanatate precara si chiar spitalizare.

Cercetatorii de la Boston University School of Medicine si Boston Medical Center impreuna cu cercetatorii din Arkansas, Maryland, Minnesota si Pennsylvania au studiat 2.010 familii.

Descoperirile au aratat ca acei copii care nu au o alimentatie corespunzatoare sunt de 3 ori mai expusi la riscul de a se dezvolta anormal.


Se pare ca malnutritia, pana si in cazul copiilor cu o greutate normala, este un important factor de risc pentru sanatatea, dezvoltarea si comportamentul copiilor mai mici de 3 ani.

Cercetatorii sunt de parere ca implicatiile clinice ale acestui studiu sunt socante si propun inceperea unor campanii de informare a populatiei cu privire la oalimentatie corectaa copiilor pentru a preveni aparitia unor boli mai tarziu in viata.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

17 I

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul