Alexandru Rafila: La sfarsitul saptamanii viitoare Romania poate intra in "scenariul 4"

/ / Modificat: 2020-03-27
Alexandru Rafila: La sfarsitul saptamanii viitoare Romania poate intra in

Romania a inregistrat astazi cea mai mare crestere a numarului de cazuri COVID-19. Este vorba de 263, iar bilantul ajunge la 1.292.

In aceste condditii, presedintele Societatii de Microbiologie, Alexandru Rafila, este de parere ca peste o spatamana, vor fi mai mult de 2.000 de cazuri, iar Romania va intra in "scenariul 4."

"Scenariul cel mai favorabil pentru Romania este ca pana la sfarsitul saptamanii viitoaresa ajungem la 2.000 de cazuri, dar daca se vor inregistra mai mult de 200 de cazuri pe zi, s-ar putea ca totalul sa fie mai mare," a explicat Alexadru Rafila la Digi24. 

Numarul va scadea dupa jumatatea lunii mai

Medicul a mai spus ca pe masura ce vor fi testate tot mai multe persoane, numarul cazurilor noi cu coronavirus va creste. Dar crede ca in a doua jumatate a lunii mai va incepe sa scada constant numarul celor infectati cu COVID-19.

"Trendul descedent se va inregistra in a doua parte a lunii mai, cand numarul de cazuri noi va scadea constant, mai ales ca va veni si vremea calda," a mai spus medicul.

Copiii, fara complicatii

Alexadru Rafila a facut precizari si despre copiii din tara noastra, afectati de coronavirus. Si numarul acestora a crescut si a ajuns la 47 - 19 la categoria de varsta 0-9 ani si 28 la categoria 10-19 ani. 

"Nu sunt probeme. Totii copiii au infectii foarte usoare, fara complicatii," a afirmat Rafila. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dr. alexandru rafila Romania Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre